Belysningens påverkan...

Vet du om hur påverkad du är av belysning? De flesta är nog medvetna om den starka påverkan som dagsljus, sommartid kontra vintertid har på oss. Men det gäller även belysning. Ta till exempel bara då man åker på solsemester, allt är så himla härligt till man ska ut och äta och även den bästa restaurangen har iskallt blått ljus! och man vill inte sitta i detta ljuset för man ser mer död än levande ut.
Fint satt belysning, en plast där man gärna hänger och stannar kvar, vilket ger klirr i kassan för baren. 


Men för de som alltid bor i ett hett klimat signalerar det blå ljuset svall, och det är vad de vill ha. 
Tiffany & Co, här ger det kalla ljuset en krispighet, och fyller en bra funktion. för produkten.


Man har även gjort studier /  tester på hur vi människor reagerar, beter oss och väljer produkter.  Man satte man upp två likadana stora säljtorg med apelsiner i en butik, det ena bordet fick en perfekt avvägd belysning, det andra bordet ingen.I övrigt var allt identiskt på de båda borden. Det belysta apelsin-bordet tog slut i ett nafs och fick fyllas på ideligen medan det andra bordet inte hade någon försäljning. 

En känsla av eldplats, detta signalerar  trygghet,värme & liv för våra grottmännsiko-gener, ett verktyg att använda.


Så oavsett om man jobbar med försäljning, eller annat i offentligmiljö, eller bara vill skapa en perfekt härlig hemkänsla med mysdelar, arbetsdelar etc så tänk belysning. Där ligger nyckeln till att lyckas med det som man vill åstadkomma. Tycker du det är svårt att klara det själv, så ta hjälp av fackman, för det är värt det. Kommentarer

Populära inlägg