Gröna drömmar...

Just nu befinner vi oss i kallaste och enligt mig, den längsta månaden på året, Januari! Och inte helt osökt går tankarna till varmare tider då man kan spendera mer tid utomhus, med sommar sol och prunkande grönska.



Att redan nu börja fundera på och planlägga sin trädgård, uteplats  eller balkong är perfekt dagdrömmeri och bra förberedande. 



Det första jag börjar göra är att faktiskt börja mend att söka inspiration. Att hitta färger och former, gärna kolla upp vad blir trenden inom trådgård för 2017 och framåt. Vilka färger och vilka växter. Sedan mixa det med mina favoriter.  Det finns en hemsida som heter Engelbert Strauss, som är specialiserade på arbetskläder, arbetsskor och skyddsverktyg. Där hitta nödvändiga verktyg och kläder för trädgårdsarbete (se här), vilka jag tycker har bra urval till bra pris. 



Jag älskar att ha en lite grupp av örtväxter, de jag använder dagligen är salvia, rosmarin, mejram, storbladig persilja, koriander och någon mynta. Det har ju blivit så populärt med att anlägga växtväggar inomhus med örter, men varför inte göra samma sak utomhus om man har det trångt. Att odla vertikalt istället gör att du får plats med massor av växter, inte bara örter och samtidig skapar en skön grön väldoftande oas att njuta i. 



Sedan vill jag ha en viss stil och känsla, att ha de växterna som man ser i alla inredningstidningar dvs, ormbunkar, bananträd, fikonträd m.m är perfekt att även använda sig av på uteplatsen, och för min del så blir det nog några nya bananträd som kommer högt upp på inköpslistan De går ju med fördel att ta in under vintern om man har ett kallt klimat, så länge du har dem planterade i kruka. 



Sedan blir det doft och färg. Jag vill ha väldoftande växter samt färg, jag färgkoordinera alltid mina växter för att skapa harmoni. 



Så på min uteplats kommer det rymmas, smak, färg doft och en grön djungelkänsla, med andra ord en härlig plats att drömma sig till nu och hänga i när värmen kommer. 


Kommentarer

Populära inlägg