Livsstils emigranter...

Längtan till någonting annat, har du eller har du haft det? 
Jag har alltid haft det, och oxå flyttat runt massor, Från Värmland till Småland, till Storstad till annat sydligare breddgrader. Men det var en stor trend som kanske startade för ca 10 år sedan, i samma veva som jag flyttade söder ut, att många människor ville bort från storstaden och flyttade till glesbyggden. Att man ville ut i myllan, få lugn och ro, och skön natur omkring sig istället för trafikbuller och hets. 


Många storstadsmänniskor, så kallade "Livsstils emigranter" bestämde sig då för att flytta till landet, ta med sig datorn och jobba hemifrån och kanske till om med skaffa höns,djur och trådgård. 


Det viktiga var att leva närmre naturen. Och tänk så mycket vacker natur vi har i Sverige! Så många vackra natursköna platser att leva på, där själen får ro. 


Jag tror även att kreativiteten och det man jobbar med får bättre kapacitet och komma till sin rätt i ett vackert landskap. 


Sedan kan det tyckas olika för många så klart. Och man behöver inte åka långt från storstan heller.  I norra Småland finner du en av Sveriges vackraste kommuner, Tranås. Här finner du närhet till arbete, kommunikation och livskvalité för att inte tala om den magiska sjön som faktiskt har 365 öar. 

Kommentarer

Populära inlägg