Nytt golv...

Hur väljer du ditt golv?
Är det dax att byta golv hemma, och du vet inte vad du ska välja?

Oftast så är nog första tanken utseendet. Hur vill jag mitt golv ska se ut. Vilken färg, kanske vilket material man vill ha.  
Först och främst bör man ha i åtanke på vilket rum är det du ska fixa, är det ett kök, sovrum eller badrum etc. 
De behöver alla olika material. I ett sovrum kanske man vill ha något dämpat, och mjukare känsla. Ett kök behöver mer oömma golv som är tåliga och lättstädade. 
En hall kan dock mycket väl ha en mjuk heltäckningsmatta för att skapa ett härligt välkomnande, men kanske inte idealiskt om man har småbarn och djur. Då blir det istället riktigt jobbigt att hålla rent och inte alls den härliga känsla man sökte när man bestämde vilket golv det skulle bli. Men faktiskt så funkar trägolv i princip överallt, det är vackert mjukt och kan leva länge om man tar hand om det. Sen finns det mängder av olika träsorter man kan välja, och även färger. Vitkalkade trägolv gillar jag starkt, men även riktigt mörka trägolv är riktigt fint. Men en tumregel är att vitt ger ljus och rymd, och mörkt förminskar, så tänk igenom behovet först, sedan färgval utifrån vad du vill att rummet ska reflektera. Tänk igenom nog ta reda på fakta innan du köper ditt nya golv. 

Kommentarer

Populära inlägg