Den digitala verkligheten...



Att ta fram nya produkter, vad det nu än må vara, så behöver man alltid ta fram en prototyp för att säkra den slutliga produkten och dess kvalitet. 


Jag gjorde det när jag jobbade med inredning och konceptutveckling. Vi gjorde en fysik prototyp som man testade av i den miljön produkten skulle användas. Vi kollade av vad som funkade / inte funkade för att se vad man var tvungen att förbättra, för att sedan ta fram den nya produkten helt och fullt. 


Detta är en ganska lång process, från ide´ och skiss-stadiet till riktiga produktions och detaljritningar och sedan att säkerställa att produkten faktisk fungerar innan man börjar tillverkningen.  




Men eftersom tekniken går framåt och nya smarta verktyg tas fram för att förenkla det mesta i livet så har det även kommit ny smart teknik innan detta området.  
Nu kan man använda sig av digital prototyping, Ansys simulering,  som helt enkelt är produkt-simulation. Ett perfekt och enkelt sätt att faktiskt kunna testa av hur produkten kommer att fungera på riktigt, fast den bara finns digitalt. 

Att redan på ett tidigt stadie hitta fel och brister och helt enkelt förkorta den annars långa tiden för produktutveckling, vilket så klart spar både tid och pengar, men även kan den ta utvecklingen fortare framåt och till helt nya lösningar. 




Bilder: Unsplash &edrmedeso

Kommentarer

Populära inlägg