Årets Glögg är här!

 

I år får de traditionella glöggkryddorna sällskap av toner av grönt te och mynta, inspirerat av det marockanska Maghrebi-teet.



– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi era likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Den har en sofistikerad, ganska lätt smak som kommer passa perfekt i drinkar, gärna tillsammans med bubbel, men också ensam som en apertif. Glöggen är gjord på en vit bas och doften är lätt och fräsch. 

När den är varm har den en tydlig ton av te, med lite sting i. De klassiska glöggkryddorna och sötman försvinner lite, vilket tilltalar de som inte vanligtvis älskar glög

Årets flaska har inspirerats av snyggt marockanskt kakel. Den grön-blåa färgen för dessutom tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i matt mässingsliknande färg inspirerat av exempelvis mässingfat från basaren. 


Superfin flaska, och smaken 2020 känns fräsch, går att beställa från i dag. 

Kommentarer

Populära inlägg