Julen närmar sig, 2020

 Jamen då är det jul igen, ja inte mej emot jag blir bara mer och mer kär i julen. Att skapa en fridfull, mysig känsla, att ge tid till familjen, nära och kära. Desto äldre man blivit, desto mer mjuka värden som blir värdefulla. 

Jag börjar gärna med julen tidigt, November är en perfekt månad att börja smyga in det mysiga, varma, mycket ljuskällor, både levande ljus men även ljusslingor som tindrar. 

Även att ta tillbaks vissa gamla traditioner angående mat. Förra året gjorde vi massor av mat själva, som vi började relativt tidigt med. 



Vi kryddade egna snapsar, sillinläggningar, julgodis både för oss men även för fågelbordet, etc. Av det vi skapade har vi fixat ett eget lite recepthäfte, med recept och bilder. Så i år är det bara att se över vad vi vill göra en upprepning på, och om vi vill addera något nytt. 

Tycker ni det låter bökigt, att ni kanske inte hinner eller orkar? För oss blev det ett mervärde, att kunna sitta ner och skapa tillsammans istället för Netflix serier på varsitt rum delade vi tid. Det blir även respekt för råvaror och hantverk, allt intogs med största repsekt, inte mycket av maten åkte ut i soporna. Det känns som att detta kan vara "det nya normala" att lägga tid på det som är viktigt, skapa själv, och veta vad vi stoppar i oss. Sen kan man spara in på tid på annat sätt, kanske genom att beställa maten via nätet och få det hemskickat. Då håller vi distans mot andra, och spenderar tiden klokare. 

I tider av pandemi som är det som att vi får tid att tänka till, te det ytterligare ett steg, och driva utveckling. Tänka att gå tillbaka till gamla traditioner är att driva utveckling ;)

Kommentarer

Populära inlägg