Mer julinspiration 2012

1 advent har redan passerat, och julen närmar sig snabbt., knappt 2,5 halv vecka kvar. men fortfarande massor av tid att skapa en härlig julkänsla hemma.

 En superfin och enkel ljuslykta du fixar enkelt själv, funkar lika bra inne som ute. Ta något udda glas eller varför inte gamla syltburkar, bind fint ris omkring som på bilden. men jag hade nog valt att knyta ihop det med ett fint natursnöre eller en fin metalltråd.

 En fin julgran av gamla överblivna brädor/lister, gör man den inte för stor kan den vara fin att ha på dörren istället för en krans, eller varför inte riktigt stor som en "eye cathcer" . Jag gillar kontrasten mellan det gamla slitna trädkänslan och en cool stark rosa ton, hade absolut funkat hemma hos mig. då jag har vitt överallt.Men beroende vilken färskala man valt på de övriga julprylarna. Håll ihop det, gör det enhetligt.

 Så enormt vackert dekorerade pepparkakor, enkelt vitt och traditionellt..

Vill man göra det lite mer personligt, så varför inte låta sig inspireras av dessa underbara pepparkakor. Ta ut formen med hjälp av hjärt-formen, sen kapar du bara spetsen på hjärtat och vips har du ratt form :) Vänd dem upp och ner för rumporna, och upprätt för tuttarna. De här passar utmärkt med den rosa julgranen på bilden ovan, eller hur! De här ska jag göra, men troligtvis bara i vitt.

Egentligen gillar jag inte denna bilden, men idéen på tofsen gjord av pappersremsor är kul, och kan bli hur fin som helst. Och bra återvinning. Jag hade absolut valt en annan typ av band som upphängning. varför inte ett fint metallband som kontras, eller att man följer det färgtemat man valt. Även iden att linda in grenar i papper kan bli fint, enkelt, personligt och nära på gratis.

Kommentarer

Populära inlägg