Slit och släng, eller medvetet ansvarstagande..,


För länge sedan jobbade jag med 2 av Sveriges största klädföretag, inga namn nämnda, och då med butiksinredning. En del av jobbet var att bygga nya butiker och renovera upp gamla. Oftast så blev det inredning över som vi försökte att vidare transportera till andra butiker som hade sämre inredning, allt för att försöka hålla butikerna så fräscha som möjligt. Men det här var inte glasklart att vi skulle göra, för det kostade nämligen mer sätt transportera det än att kasta det. Och en annan aktör på marknaden, den största, som vi samma hade ett öga på, dumpade sin inredning som blev över! Splitt ny inredning  kastade i containerna!

  Men då såg man bara till kostnaden, och det sjuka är att det blev billigare att dumpa inredningen istället för att omfördela den. i dag vet man bättre! 


Man kan inte bara se till kostnaden av pengar, utan kostnaden av att skövla jordens resurser. Så jag blir extra glad när jag ser att en del företag faktiskt även jobbar med att man kan köpa begagnat direkt från deras hemsida! Bra miljö ansvar och bör flaggas tycker jag Så guldstjärna till LFT lager & förvaringsteknik som tar ansvar och föregår med gott exempel.

http://www.lftab.seKommentarer

Populära inlägg