Bygga smart...

Står du i startgroparna för att bygga hus, eller kanske renovera eller bygga till.

Då bör du ta dig en extra funderare på vilka material du kommer att välja.

I Sverige är vi superduktiga på sopsortering, sophantering, återvinning och har ett bra natur-tänk. 

Många andra länder tittar på oss och ser på oss som ett föregångsland när det gäller att värna om miljö och vad som är bäst ur ett långtidsperspektiv. 

här har man integrerat huset i naturen, men smarta byggmaterial kan så klart ha färg



Detta långtidsperspektiv ska vi absolut ha med oss då vi bygger våra bostäder. Dels för att vi ska leva, andas, sov och tillbringa massa tid i det, och dels ur miljöperspektivet. 

Så ta tid att kolla runt ordentligt innan du börjar beställa material, ta tid att hitta ett byggföretag som bryr sig! Både om vad de säljer, att kunden får bra produkter som funkar långsiktig, samt värnar om miljön. Med andra ord, bygg smart!

Vet inte om ni kommer ihåg alla dessa gamla billiga eternitplattor som det byggdes med, för att det var billigt, som sedan visade sig vara cancerogena då de innehöll höga värden av asbest. På sikt visade det sig bli ett väldigt högt pris att betala. 


Hus med eternitplattor... 

Jag tror inte någon skulle välja att bygga med de plattorna i dag, även om de fick dem gratis, i alla fall inte för att använda själv eller till sina nära och kära.

Men i dag vet vi bättre, vi har kunskap, insikt och medvetenhet. Så att göra rätt från början är det som gör att vi kommer längst, på bästa sätt för både människor och natur. 


Kommentarer

Populära inlägg