DIY, Skoförvaring...

Att ha ordning på sina prylar är grunden till att få de hem som du vill ha.
Skor kan vara ganska knepigt att få ordning på, dels för att de är skrymmande, och dels för att de bör förvarar på ett bra sätt för att hålla formen och vara snygga länge.

Skor är ju även något som man har i massor av, skor & väskor är verkligen det jag köper mer av än jag behöver;)

Men det finns en del fiffig förvaring som man kan använda sig av, förutom att förvara dem i lådorna de kom i...

Armeringsjärn

Armeringsjärn som lutas mot en vägg, fäst det gärna med ett par skruvar upptill så att det sitter stadigt när du tar ut eller sätter på skor, man vill ju inte ha hela skohyllan över sig...


Baksidan på en dörr...

har du ont om plats kan baksidan på en dörr funka perfekt för klackar. Skruva upp några handdukshållare /köksförvaringsstänger (finns bla hos Ikea för en billig penning) Sedan är det bara att hänga upp klackarna. För att göra det snyggt kan du välja att sortera dem efter färg eller typ. Snyggt, praktiskt och enkelt.  Det här funkar lika bra på sidan av en garderob eller annan väggyta så klart. 



Med korkar
Samma som ovan, men här har man använt sig av krokar, vilken har en fördel att du får plats med mer skor och blir mer flexibel...


Bokhylla blir skohylla

För den som har mycket skor och mycket plats är det underbart att få ha en hel vägg med sina skor och stövlar. I dag när vi har så mycket audiböcker och lyssnar mer på böcker än vi läser så kanske du till och med har "döende bokhyllor" hemma, i så fall måla om dem i en färg du gillar, och sedan sorterar du in dina skor efter typ och färg, så att det inte blir ett rörigt intryck, utan lyxigt intryck.





Kommentarer

Populära inlägg