Inomhus klimat kontra utomhus klimat...

Har du tänkt på vad vi människor, nu generaliserar jag, är fokuserade på utomhusklimatet, alltså vädret. Och inte så konstigt då vi nordbor längtar efter sommar och sol, att kunna ta en dag på stranden, vid havet etc För att ladda våra batterier, få bort vår blåaktiga hudton efter en lång kall vinter ;) Sommaren får oss att må bra och fylla upp livsenergierna.


Det är dock lätt att glömma hur viktig inomhus klimatet är, det är inte ofta man får den frågan, Vad har ni för inomhusklimat? Men med tanke på att vi faktiskt befinner oss de flesta timmarna inomhus av dygnet så kanske vi borde fundera på det.


Det blir många timmar om man räknar sovtimmar, timmarna på jobbet eller skola, alla de timmarna är inomhus. Hur hälsosam är luften? Men tanke på alla allergier så borde ju detta komma högt på listan. Att vi även har hälsosamma hus och byggnader, bra ventilationer och hus som mår bra, så att vi oxå mår bra. 
Allt som byggs nytt, och renoveras borde testas, med utgångspunkt på ”folkhälsan” Det räcker inte bara att designa och styla upp ett boende eller arbetsplast för att skapa en snygg / mysig / trivsam miljö om inte ”skalet” är friskt. 

Kommentarer

Populära inlägg