Kreativt flöde & teknik...

Varför upptäcka hjulet när det redan är upptäckt :) Men ändå vill man driva utveckling, och tittar man sig omkring så poppar nyheter upp överallt omkring oss. Givetvis för att skapa en habegär, men även ur ett rent konstnärligt och kreativt behov av att skapa.

Men jag tror på korsbefruktning, alltså att man använder sig av en gammal / befintlig teknik men med ett nytt material. Gör man så så kan få de mest fantastiska resultaten, det gäller bara att tänka utanför boxen.
Ta bara Mooi´s spets-bord som de lanserade för ca 15 år sedan, de tog mormors gamla spetsdukar, gjorde dem större och stärkte upp dem så det blev vackra bord.


Då ska jag testa dej lite, vad tänker du på när jag säger ”Laserskärning”? Känns ganska osexigt, eller hur! Men, förutom att det är en fantastisk tekning inom plåt/stål-industrin, så kan den funka fantastisk bra om vi byter ut materialet. Tänk vad du kan göra om du använder papper, eller rent utav silke. 

Kolla in här, det här är bilder som är skapad av en HDK elev, Susanne Anderson som som har använt sig av digitaltryck och laserskärning av silkesprodukter. Möjligheterna är obegränsade om vi bara kan tänka utanför boxen av hur saker och ting ska användas och bör se ut. Så fram för mer mixade av oväntade tekniker och material. 


Kommentarer

Populära inlägg