Örtkryddor


Jag älskar färska örter när jag lagar mat. Och har man väl vant sig med smaken av dem, så tycker jag inte att det smakar ett dugg av de torra höaktiga torkade kryddburkarna man köper. Men ibland hinner man inte använda alla färska örter utan de blir förstörda.
Men då hittade jag ett tips på nätet om att man kan frysa ner örterna i olivolja :) Super enkelt!
Gör så här:
Välj fasta, färska örter, hacka ner dem fint eller om du hellre vill dela in den i kvistar /hela blad.
Lägg dem i fryslådan för is kuber, fyll varje kub  ca 2/3 full med örter.
Du kan blanda och mixa örterna som du vill och gillar.
Häll fin olivolja eller smält  smör över örterna.
Täck över med plastfolie och frys in hela härligheten.
När det stelnat ordentligt kan du  plocka ur dem ur fryslådan och förvara ”krydd-kuberna” i påsar.
Perfekt att sen använda och du har så nära färska örter eller kryddsmör du bara kan komma.

Kommentarer

Populära inlägg