Pengarna i madrassen.




Det kanske inte va så dumt ändå när man låg och ruvade på sina rikedomar. Men tanke på att det i dag är så himla lätt att bli av med allt! ID-stölder ökar ständigt och risken att få sin identitet stulen är större än nånsin. 

Pengarna i madrassen? 


Finns någon som inte känner någon som bara genom Facebook har fått sin identitet hackad och helt plötslig får man ny vänförfrågan av någon man redan har som vän. På facebook visar vi ju allt, födelsedag, vänner, namn, hur enkelt som helst att kunna kapa din identitet. 





Men med teknikens utveckling så utvecklas även sätt att skydda oss, bland annat kan du öka din säkerhet med en data diode. En liten box som gör att dina datorer, smartphones inte kan hackas. 



Och det kanske är dax att vi slutar vara så naiva, att sluta så välvilligt ge ut alla våra uppgifter på nätet. Så att skickliga personer som vet hur de ska göra lätt själ din identitet och tömmer dina kontot. Och inte minst  handlar dyra varor, tar lån i ditt namn. Kul? Nej inte det minsta! Så se till att skydda dej innan det händer. 




Kommentarer

Populära inlägg