Inspiration från Formex 2013 - Stockholm
Från Formex mässan i Stockholm som går under temat "Fresh" kan man se en klar trend att Trädgården får en allt större betydelse i våra hem, trädgården flyttar helt enkelt in...

man kan skapa känslan på olika sätt, här en kul ide´,fina hängstolar, med en matta med en soft blommstermönster, kolla in de fina pappersviken på väggen, kan vara både blommor, fåglar m.m

Här har man skapat en fin trädgårdskänla med fina blomstergrupper, lite a la växthus känslan,

mer växthus inspiration, lökväxterna är fantastiskt fina och ger en skön vårkänsla...
Trägården flyttas som sagt in, tills vi kan själva flytta ut i trädgården...
Vill man inte göra det med stora tag, så kan man med enkla medel skapa känslan i alla fall, ett bra exempel på hur man enkelt kan göra, utan att bygga om vardagsrummet :)


Superfina, och praktiska vaser, sågs i många olika varianter, så att man enkelt kan skapa ett fint blomster arrangemang.... Bla vann företaget Klong designpriset med sin vas Fanny... (ej på bild då jag tyckte denna var finare :) )
Här har man lyft in trädgården med hjälp av tapeter, textilier, bilder.... Det är bara att låta fantasin flöda. Själv funderar jag på att lyfta in ett orrangeri i mitt vackra burspråksfönster, som har stora härliga fönster, med en klar växthus känsla.

En annan trend verkar vara intresset för Secound Hand & miljö-tänket.Vilket jag absolut föresråkar, Så här säger Lotta Ahlvar om de 4 trender de valt att förespråka:

Vi kommer att visa fyra vitt skilda teman i en upplevelserik inspirationsutställning, där besökarna bjuds in att bokstavligen kliva rakt in i trenderna, säger Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet.

Namnen på de fyra trenderna är Instant fresh, Freshman, Re-fresh och Fresh-er. Varje tema ryms i ett separat litet hus fyllt av nyheter från mässans utställare.

Instant fresh syftar på att med enkla medel skapa en vårfräsch känsla i hemmet – tänk väldoft, grönsåpa och färska snittblommor, berättar Lotta Ahlvar.

Freshman handlar om att uppdatera hemmet med spännande nyheter – med fokus på mässans unga designtalanger.

Re-fresh handlar om att återanvända och att fräscha upp det man redan har. Att skapa en ny känsla genom att göra om, färga och måla.

Fresh-er är utställningens trädgårdstema. Här handlar det om att en slags icke-stylad DIY-känsla och att njuta av köksträdgårdens oborstade grönska.
Kommentarer

Populära inlägg